Plattelandsvereniging Hei, Heg & Hoogeind  Leende   

Google
WWW hei-heg-hoogeind.dse.nl

St._Landschapsbeheer
Start Omhoog Inhoudsopgave Zoeken in site  

Start
Omhoog


 

 


Stichting Landschapsbeheer Hei, Heg & Hoogeind opgericht; activiteit losgekoppeld van Hei Heg Hoogeind

 

Plattelandsvereniging Hei, Heg & Hoogeind breidt activiteiten uit.

vrijdag 17 juli 2009 passeerde voor notaris Op de Laak uit Budel twee stichtingsakten.
Stichting Landschapsbeheer Hei, Heg & Hoogeind  en Stichting Grondbank Hei, Heg & Hoogeind.

Daarmee formaliseerde de Plattelandsvereniging de oprichting van twee stichtingen om haar activiteiten verder uit te breiden.
Beide stichtingen hebben een nauwe band met de Leenderstrijpse plattelandsvereniging. De bestuurder wordt bijgestaan
door toezichthouders en adviseurs van onder andere de plattelandsvereniging.

Stichting Landschapsbeheer Hei, Heg & Hoogeind.

Met de oprichting van de stichting Landschapsbeheer is er een platform om tot een goed beheer van landschapselementen te komen.
De aanleg van en het onderhoud aan heggen, singels, houtwallen, laanbomen, fruitbomen, poelen behoren tot haar werkzaamheden.
Naast de landschappelijke activiteiten worden ook werkzaamheden aan recreatieve elementen verrichten: onderhoud aan fiets- en wandelpaden,
het plaatsen van bewegwijzering etc.

De uitvoering van o.a. de groen-blauwe diensten kan zo direct ter hand genomen worden. Binnen deze diensten stelt de gemeente
en de provincie middelen beschikbaar om de kwaliteit van het platteland te verbeteren. De stichting kan voor u uitzoeken wat de
mogelijkheden zijn. Hetzelfde geldt ook voor andere subsidieregelingen waar u wellicht voor in aanmerking komt.  

 De twee stichtingen zijn aanvullend van karakter. Hiermee bieden zij een totaal pakket voor beheer en onderhoud van percelen
en de bijbehorende landschaps- en recreatie-elementen.

Meer weten?    Stichting Landschapsonderhoud: Peter van Rijsingen 06 21232612  

   

 

naar het begin


>

einde

 

 

Stichting Landschapsbeheer Hei, Heg & Hoogeind.

 

Plattelandsvereniging Hei, Heg & Hoogeind breidt activiteiten uit.

Afgelopen vrijdag 17 juli passeerde voor notaris Op de Laak uit Budel twee stichtingsakten. Daarmee formaliseerde de Plattelandsvereniging de oprichting van twee stichtingen om haar activiteiten verder uit te breiden. Beide stichtingen hebben een nauwe band met de Leenderstrijpse plattelandsvereniging. De bestuurder wordt bijgestaan door toezichthouders en adviseurs van onder andere de plattelandsvereniging.

 

Stichting Grondbeheer Hei, Heg & Hoogeind.

Tot nu toe verzorgde de plattelandsvereniging de toedeling van landbouwgronden uit de grondbank. Deze gronden, vaak met een natuurdoelstelling, worden o.a. door Staatsbos ter beschikking gesteld aan leden van de Plattelandsvereniging. Om een verdere groei van de grondbank mogelijk te maken was de oprichting van een stichting een logische stap. Het wordt nu eenvoudiger om ook met andere grondeigenaren overeenkomsten te sluiten. Naast het beheer van landbouwgrond wil de stichting ook natuurgrond beheren. Daartoe kan zij fondsen verwerven om deze percelen op een juiste wijze te (laten) onderhouden.

 

Stichting Landschapsbeheer Hei, Heg & Hoogeind.

Met de oprichting van de stichting Landschapsbeheer is er een platform om tot een goed beheer van landschapselementen te komen. De aanleg van en het onderhoud aan heggen, singels, houtwallen, laanbomen, fruitbomen, poelen behoren tot haar werkzaamheden. Naast de landschappelijke activiteiten worden ook werkzaamheden aan recreatieve elementen verrichten: onderhoud aan fiets- en wandelpaden, het plaatsen van bewegwijzering etc.

De uitvoering van o.a. de groen-blauwe diensten kan zo direct ter hand genomen worden. Binnen deze diensten stelt de gemeente en de provincie middelen beschikbaar om de kwaliteit van het platteland te verbeteren. De stichting kan voor u uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Hetzelfde geldt ook voor andere subsidieregelingen waar u wellicht voor in aanmerking komt.  

 De twee stichtingen zijn aanvullend van karakter. Hiermee bieden zij een totaal pakket voor beheer en onderhoud van percelen en de bijbehorende
landschaps- en recreatie-elementen. Meer weten?

Stichting Grondbeheer: Leo van Velthoven   tel:  040-2062557         

Stichting Landschapsonderhoud: Peter van Rijsingen 06 21232612  

 

 

Ondertekening van de Stichtingsakten  bij notaris Op de Laak te Budel door Peter van Rijsingen (rechts) en Leo van Velthoven (links)

(foto Eric van der Paalen)