Plattelandsvereniging Hei, Heg & Hoogeind  Leende   

Google
WWW hei-heg-hoogeind.dse.nl

Medaille Waterschap
Start Omhoog Inhoudsopgave Zoeken in site  

Start
Omhoog


 

 


Hei Heg Hoogeind krijgt medaille van Waterschap de Dommel

Waterschap De Dommel reikte 3 medailles uit op donderdag 21 maart 2013, waarvan 1 aan Hei Heg Hoogeind

  

 ( Foto Erik van Asten )

Waterschap De Dommel bestaat dit jaar 150 jaar. Daarom geven ze in 2013 in totaal 150 jubileummedailles weg aan personen/verenigingen die iets voor het Waterschap betekend hebben. Deze keer was het aan Joeri Renes (jeugdbestuurslid) de eer om bij drie organisaties deze jubileummedaille op te spelden: Scholengemeenschap Were Di uit Valkenswaard, IVN vogelwerkgroep Cranendonck en onze Agrarische Natuurvereniging Hei Heg en Hoogeind.
 


                               
 vlnr: Rianne Peeters vertegenwoordigster Weri Di,  Jan Engelen namens HHH, Piet vd Eijnde IVN Cranendonck,
       
Joeri Renes jeugdbestuurslid waterschap
                                                                                 
 ( Foto Erik van Asten )

Were Di uit Valkenswaard ontving een medaille voor haar inzet en betrokkenheid bij een bijenhotelproject.  Naast de uitreiking van de medailles werden er door ‘Scholen gemeenschap Were Di die dag bijenhotels geplaatst bij rioolwaterzuivering Cranendonck.
Joeri Renes: "Door het plaatsen van deze hotels wordt de biodiversiteit in het gebied vergroot"

De tweede medaille werd in ontvangst genomen door IVN vogelwerkgroep Cranendonck. De werkgroep heeft geholpen met  het ophangen van de nestkasten op de zuivering voor onder andere de gele kwikstaart, bosuil en watervleermuis. Ook is toegezegd deze te monitoren, te controleren en zuiver te maken. Wederom goed voor de biodiversiteit.
 

Wij, als Agrarische Natuurvereniging ‘Hei Heg en Hoogeind', ontvingen de medaille omdat we het waterschap geholpen hebben met het in ere herstellen van een oude meander. Deze ligt naast de gekanaliseerde Strijper Aa, in Leenderstrijp. Wij hebben voorafgaand aan de baggerwerkzaamheden gesnoeid en hand- en spandiensten verricht. Mede door deze actie kon het waterschap hun doel behalen: het vispasseerbaar maken van de stuwen. Verder inventariseren wij de visstand, in dit gedeelte van de Aa.

   naar het begin


einde