Plattelandsvereniging Hei, Heg & Hoogeind  Leende   

Google
WWW hei-heg-hoogeind.dse.nl

Persberichten
Start Omhoog Inhoudsopgave Zoeken in site  

Start
Omhoog


 

 


Persberichten van Dag van ons Brabantse Platteland  zondag 17 mei 2009 in  Leenderstrijp

         

 

1  Affiche en flyer
1  Omroep Brabant en  Radio Horizon
1  Bericht uit het Eindhovens Dagblad: vrijdag 8 mei 2009

Hoofdrol boerin Marlies in Leenderstrijp

donderdag 07 mei 2009 | 15:39 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 08 mei 2009 | 10:27

LEENDERSTRIJP - 'Boer zoekt vrouw'-boerin Marlies speelt zondag 17 mei een hoofdrol tijdens de Dag van ons Brabantse Platteland in Leenderstrijp. In de hele provincie zijn op die dag tientallen tochten en activiteiten om de vitaliteit van het platteland onder de aandacht te brengen. In Zuidoost-Brabant zijn de activiteiten in onder meer Leenderstrijp, Helenaveen en Oirschot.

In Leenderstrijp kunnen belangstellenden onder leiding van Marlies met een huifkar een bezoek brengen aan
bijzondere agrarische bedrijven: een melkveebedrijf met een borduurstudio, een boerderij met mini-camping
en een paardenrusthuis.

Om haar kledinglijn Koe-en-Boe te promoten, heeft boerin Marlies bovendien een kraampje op een streekmarkt.
Tijdens een modeshow is de collectie te zien.

De activiteiten tijdens de Dag van ons Brabantse Platteland in Leenderstrijp beginnen omstreeks 10.00 uur.
Gedetailleerde informatie en inschrijven voor verschillende informatie, kan via de website.

bronvermelding:  ED
                                                                             
naar het begin

 
 2  Bericht uit Trouw

de Dag van Ons Brabantse Platteland
     zondag 17 mei 2009

Genieten op Ons Brabantse Platteland

Op de Dag van Ons Brabantse Platteland die zondag 17 mei gehouden wordt, kan iedereen beleven hoe verrassend en mooi het Brabantse platteland is. Ga bijvoorbeeld mee op excursie en zie hoe natuur en landbouw hand in hand gaan. Zie hoe water en recreatie volop kansen krijgt. Of ga eens op bezoek bij een boer.

Alle excursies op de Dag van Ons Brabantse Platteland zijn gratis. Wat te denken om vanuit de Spoordonkse Molen in Oirschot schommelend op een huifkar landbouwontwikkelingsgebied Stille Wille te verkennen? Of toch liever spelen met pasgeboren lammetjes in een wei in Schijndel? Samen met een gids kunnen ouders en kinderen vanuit Helenaveen de Peel ontdekken. Indrukwekkend en leerzaam voor kinderen is ook de fietstocht ‘Van rioolrat tot kasteelheer’. Het is een leuke manier om waterrijk Breda te leren kennen. ‘Boer zoekt vrouw’- deelneemster Marlies leidt een excursie speciaal voor vrouwen in Leenderstrijp. Met paard en huifkar trekt ze langs agrarische bedrijven met bijzondere nevenactiviteiten zoals een borduurstudio. Het Waterschap maakt het mogelijk om te genieten van de natuurvriendelijke inrichting in de Leursche Haven bij Etten-Leur. Jong en oud kunnen onder begeleiding van een natuurgids van Staatsbosbeheer door moerasgebied De Dullaerd ploeteren.

Website En dat is nog maar een greep uit de vele activiteiten van de Dag van Ons Brabantse Platteland. Alle activiteiten en excursies inclusief opstapplaatsen en vertrektijden staan op www.brabant.nl/onsplatteland. Daar is ook te zien welke agrarische bedrijven een open dag houden. Altijd al eens willen zien hoe bijvoorbeeld ambachtelijk boerenroomijs gemaakt wordt? Of nieuwsgierig naar het interieur van een koeienstal? Proeven van heerlijke producten uit de nabije omgeving, kan op streekmarkten die de website eveneens vermeldt.

Uitnodiging De laatste jaren zet de provincie Noord-Brabant alles op alles om het buitengebied mooi, schoon en economisch vitaal te houden. Waar plaats is voor zowel toeristen, agrariërs als andere ondernemers zonder de leefbaarheid in de dorpen uit het oog te verliezen. “Op de Dag van Ons Brabantse Platteland kan iedereen de resultaten van al die inspanningen komen bekijken”, aldus gedeputeerde Paul Rüpp, verantwoordelijk voor het Programma Landelijk Gebied. En iedereen is uitgenodigd. Bij deze. Meer informatie en aanmelden op www.brabant.nl/onsplatteland

bronvermelding:  Trouw

naar het begin

 


                                                                    

naar het begin


einde